Banana bread

Banana bread

Banana bread

Banana bread

Ingrediente:

Banana bread

175g zahar tos
115g unt
3 banane
2oua
290g faina
1 pliculet praf de copt
20g miez nuca macinat
1 pliculet zahar vanilinat
1 esenta de rom

Mod de preparare:
Decojim bananele.

Banana bread

Taiem bananele in bucati mai mari intr-un castron.

Banana bread

Cu ajutorul unui blender vertical pasam bananele pana obtinem un piure.

Banana bread

Banana bread

Intr-un castron punem untul (care ar fi bines a fie la temperatura camerei), adaugam zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat si mixam pana la omogenizare.

Banana bread

Banana bread

Peste compozitia obtinuta adaugam ouale, esenta de rom si mixam din nou pana se incorporeaza complet.

Banana bread

In compozitia rezultata adaugam piureul de banana si miezul de nuca macinat si mixam din nou pana incorporam.

Banana bread

Banana bread

La finam adaugam faina si praful de copt, mixam si compozitia pentru painica cu banana este gata.

Banana bread

Ungem o tava de chec cu unt si o tapetam cu faina.

Banana bread

Turnam compozitia obtinuta in tava, o introducem in cuptorul preincalzit si o coacem la foc mic spre mediu 1 ora.

Banana bread

Banana bread

Dupa 1 ora scoatem painica din cuptor, o lasam la racit 10 minute in tava, dupa care o scoatem pe un fund de lemn. O putem pastra acoperita cu un prosopel, sau intr-o punguta (dar doar dupa ce s-a racit complet pentru a nu transpira in punga.).

Banana bread

Este o painica delicioasa pe care o puteti servi simpla sau alaturi de o cafeluta sau un ceai.

Banana bread

Banana bread

Banana bread

Banana bread

Banana bread

6 comentarii. Leave new

Super bine ti-a iesit painica, Iulia draga! 🙂 Asa ca e buna? Te pupic!

Răspunde

Multumesc mult, Ina! Painica este extraordinara la gust si se pastreaza foarte bine!! Pupicii!! 😉

Răspunde
GODO SIMONA GIORGIANA
11 iunie 2012 16:40

Buna! A m incercat si eu azi aceasta reteta si e minunata! Baietelul meu de 3 ani si 5 luni a fost super incantat! Multumesc mult! Pupici si spor la treaba!

Răspunde
Monica Minescu
18 noiembrie 2012 15:15

Am incercat si eu reteta, multumesc! A iesit exact ca in poza, doar ca a noastra a fost rotunda ca n-am avut alta tava 🙂 .. ah si am pus nuca mai multa pentru ca ne place dar a fost ok chiar si asa 🙂

Răspunde

Am incercat acesta reteta, doar ca am renuntat la nuci. A iesit minunata si gustul bananelor e minunat. Copilul meu a fost foarte incantat. Multumesc mult pt acest site. Toate retetele incercate de aici, pana acum, au fost grozave.

Răspunde
Claudia Madalina
8 mai 2017 10:03

Cand ai banane prea coapte si nu iti mai vine sa le mananci:), salveaza-le. Foarte faina reteta, felicitari!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu