Asmăţuiul – Breviar gastronomic

Asmăţuiul

Asmătuiul este un condiment înrudit cu pătrunjelul şi morcovul, care se foloseşte. atât în stare proaspătă (la salate, sosuri, omlete) precum și uscată (ciorbe etc.), având un gust acrișor-amărui. La mâncărurile gătite se adaugă la sfârşitul preparării. Se pot conserva prin uscare sau congelare (o metodă preferată pentru că le păstrează mult mai bine aroma).

Asmătuiul este cunoscut mai mult prin Moldova, dar planta este redescoperită prin intermediul reţetelor occidentale şi a reeditărilor recente a unor cărţi vechi de bucate româneşti. Mai poartă denumirea de hasmaţuchi, asmăţui, haşmaciucă sau haşmă, fiind originar din zona Munţilor Caucaz.

, ,
Articolul precedent
Anghinarea în gastronomie
Articolul următor
Agrişele în preparatele culinare

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu