Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Reteta preluata de la Edith.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Ingrediente:

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare de pui (eu am avut 1 kg)
500 ml bere
2 linguri de sos Chilli Sauce (de la Vifon)
200 ml Salsa Cinese (de la Develey)
O capatana de usturoi
1 ardei iute
Sare dupa gust
4 linguri de ulei

Mod de preparare:
Luam aripioarele, le curatam si le spalam bine, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare, pentru cateva minute.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Intre timp curatam toata capatana de usturoi si dam cateii pe razatoarea mica.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Spalam ardeiul iute, ii indepartam cotorul, il curatam de seminte si il taiem foarte, foarte marunt.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Punem aripioarele scurse intr-un castron incapator.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Adaugam peste aripioare sosul Chilli si sosul Cinese.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Adaugam usturoiul si ardeiul iute.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Iar la sfarsit turnam peste aripioare berea si condimentam cu un praf de sare.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Amestecam totul cu o lingura, acoperim bolul cu aripioarele cu un capac sau o farfurie si lasam peste noapte sau cel putin 6 ore, la frigider.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem bolul cu aripioarele marinate din frigider.
Punem 4 linguri de ulei intr-o cratita, punem cratita pe foc sa se incinga putin si adaugam aripioarele cu tot cu marinata in care au stat.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Acoperim cratita cu un capac si lasam aripioarele sa fiarba, primele 10 minute acoperite.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Dupa 10 minute de fiert, luam capacul de pe cratita si lasam sa fiarba in continuare pana ce marinata scade de tot si se formeaza un sos lipicios iar aripioarele devin rumene.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Mmmmm… Reteta asta este un deliciu, nu veti putea afla, decat daca o incercati. Va garantez ca rezultatul este nemaipomenit. Va recomand sa incercati sa folositi exact sosurile pe care le-am folosit eu, astfel reteta va iesi exact asa cum trebuie, spun asta pentru ca s-ar putea ca alte marci de sosuri sa aiba o alta consistenta sau un alt gust si atunci rezultatul final ar putea sa se schimbe. Sosurile se gasesc in Real sau Kaufland.. poate si in alte hypermarket-uri.

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

Aripioare lipicioase (Sticky Wings)

, , , , , , , , ,
Articolul precedent
Fasole verde, gatita pentru iarna
Articolul următor
Lasagna

Retete diverse

29 de comentarii. Leave new

Buna,

Arata suuuuper, astazi le incerc si eu ( sunt deja la mariant) 😀
Am facut mai multe retete de pe site si sunt super toate. Eu nu stiu sa gatesc DELOC, si din katralioane de site-uri pe care am pierdut o gramada de timp, o gramada de ingrediente si bani aruncati, aici orice am incercat mi-a iesit superbun! M-am si abonat la newsletter, oricine vine la noi acasa abia asteapta sa vada ce bunatati am mai facut 😛 Va multumesc mult celor care ati facut acest site, este perfect!!! Ati putea sa scoateti o revista ( eu m-as abona la ea pe 10 ani ) :)) Felicitari! Si traditionalul ‘keep it up’ :)) 😆

Răspunde

Draga Alexa, ma bucur ca iti place site-ul si ca iti este de folos. Sper sa-ti reuseasca reteta si sa iti placa, este delicioasa. Un week-end frumos iti doresc si te mai astept!!! 😉

Răspunde

Salut,

Am incercat si eu in weekend reteta si a iesit la un pas de a fi dementiala. De ce la un pas? Pentru ca nu m-am indurat sa dau 15 lei pe un Chilli Sauce de la Vifon (Carrefour) si am luat un Chilli Sauce de la Kaufland cu 4,6 lei (marca imi scapa, Herman, Hergran, sigur nu Heinz! 🙂 ).
Oricum reteta este de un mare efect.
Am insa o intrebare pentru Iulia: marinata rezultata dintr-o cutie de bere a parut cam prea mult in momentul in care a trebuit sa fie lasata sa scada. Mi-e mi-a luat aproape o ora pana cand a scazut la consistenta de “sticky”. In acest timp aripioarele au inceput sa se.. dezintegreze (de la prea mult fiert in marinata presupun). Si acum intrebarea: ar trebui sa pun doar jumatate din cantitatea de marinata in tigaie sau sa folosesc un foc mai iute pentru a scadea timpul de fierbere?
Multumesc anticipat pentru raspuns si multumesc pentru gourmandine.ro 😉

Răspunde

Draga Mao, ambele variante, atat cea in care ai putea sa pui mai putina marinata in tigaie, cat si cea prin care poti folosi un foc mai iute sunt valabile, sau eventual nu le mai acoperi cu capacul, lasa-le sa fiarba fara capac (cele 10 minute in care ar fi trebuit pus capacul), astfel evaporarea se va produce mai repede.
Spor la treaba si sper sa-ti reuseasca reteta pe deplin, la urmatoarea incercare. O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

BUNA ASTAZI M-AM HOTARAT SI EU SA FAC ACEASTA RETETA SI CITIND COMENTARIILE DORESC SA-I SPUN ALEXEI CA SI LA MINE PRIETENI CAND VIN ABIA ASTEAPTA SA VADA CE NOUTATI SI BUNATATI AM MAI PREGATIT .CUM AM MAI SPUS SI LA ALTE RETETE VA FELICIT PT. CA IMPARTASITI SI CU NOI CELE CARE SUNTEM LA INCEPUT IN BUCATARIE ACESTE RETETE. SPOR LA BUCATAREALA. 😆

Răspunde

Cremona, ma bucur ca te-ai hotarat sa incerci reteta, sper sa fie pe gustul tau!! Multumesc pentru felicitari! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Minunata reteta, maine o incerc 😆 multumesc

Răspunde

Mira, cu multa placere, sper sa fi fost o reteta pe gustul tau. Paste fericit iti doresc! 😉

Răspunde

imi plac foarte mult retelete tale.am facut cateva si au fost super
totusi o mare rugaminte am:NU MAI FACE ATACA RECLAMA SOSURILOR PE CARE LE FOLOSESTI.am cumparat si nu am fost incantata.sunt altele mult mai bune

Răspunde

Draga Mihaela, eu iti respect parerea, se poate ca aceste sosuri sa nu fie pe gustul tau, la fel ca si tine am avut si eu o parere, mie mi-au placut aceste sosuri, nu le-am bagat nimanui pe gat, am facut doar o sugestie.
Nimic din ceea ce vezi pe acest site nu este obligatoriu sa inceri sau sa respecti, sunt doar nist retete si opinii personale, pe care la randul tau esti libera sa le folosesti sau sa le adaptezi propriilor preferinte… nu stiu daca am pe site mai mult de 2-3 retete in care folosesc sosuri din comert, de aici si pana la a-mi spune ca fac reclama unor sosuri cred ca este cam mult spus, sunt doar niste opinii, draga mea Mihaela.
O Duminica frumoasa iti doresc!!

Răspunde

arata belea

Răspunde
rosinanta
27 mai 2010 23:47

Le-am pus la marinat, maine sunt curioasa ce iasa … cu sosuri tot din kaufland ;)) Dupa ce aflu parerea generala, revin cu detalii. In fotografii arata m i n u n a t !!!!!!!!

Răspunde

buna.revin pt. a te anunta ca nu mai stiu de cate ori le-am incercat, asa de incantat a fost sotul de ele.deja cand aud:mai faci aripioare lipicioase? mi se face parul maciuca, nu ca nu mi-ar placea dar m-am saturat sa le mai fac .oricum am incercat si alte retete si pot spune ca am capatat experienta in bucatarie in numai un an de zile,asa de captata de retetele tale si ale multor bucatarese care le-am gasit la tine prin bloguri.multumesc si “SPOR LA BUCATARIT”

Răspunde

Sdf, asa o fi, cum zici tu!!

Răspunde

Rosinanta, sper sa fi fost pe gustul vostru reteta de aripiore!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Cremona, ma bucur mult ca ai progresat in domeniul “bucatarie”, spor la tot ceea ce gatesti si te mai astept in vizita!! Pofta buna sotului, la aripioare 😀 !! O saptamana frumoasa sa aveti! 😉

Răspunde

am facut si eu reteta si a iesit super. Doar ca a ramas pe fundul si pe marginea oalei negreala si a prins putin gust de ars :))))))). trebuia sa mestec mereu?

Răspunde

Excelente, putin dulcege aripioarele! Pentru ca sa scada complet si sa se rumeneasca, eu a trebuit totusi sa le bag la cuptor ultimele 10 min dupa ce am mai scurs din marinata pt ca, de nu, ar fi ramas ca o tocanita si nu s-ar fi rumenit! Dar ff bune si apreciate de musafiri! Voi incerca mereu retete de pe acest site, mi-am propus ca in fiecare sambata sa ii ofer sotului o reteta noua de la voi, sa mai schimbam vesnica tocanita si ciorba traditionala pe care o repetam tot la 3 saptamani 🙂 Spor la gatit tuturor!

Răspunde

aa.. o intrebare: are ceva daca in loc de aripioare folosim pulpe de pui inferioare? Multumesc!!

Răspunde

Buna,
am descoperit si eu site-ul dvs. si sunt ff multumita de felurile de mancare pe care le-ati pregatit. Am si eu o intrebare: nu locuiesc in tara, motiv pentru care as dori sa stiu cu ce as putea sa inlocuiesc sosul Salsa Cinese. Intreb pentru ca ma intereseaza sa fac aceasta reteta.
Multumesc frumos

Răspunde

Abea astept sa incerc si eu. Mersi mult!!!

Răspunde
ramona pal
9 august 2011 13:58

Salutare!!! am descoperit aceasta pagina si e superba. am facut multe mancaruri si mi-au iesit delicioase. aceasta reteata de aripioare mi se pare foarte delicioasa dar am o problema. eu stau de 6 ani in spania si ingredientele care sunt puse la aceasta reteta, as dori si eu sa stiu ce este cinese? multumesc mult si daca puteti sa imi dati un raspuns ca vreau sa fac aceasta reteta delicioasa. va pup

Răspunde

Felicitari pt site! Retetele sunt fantastice! Sincer, nici nu stiu pe care s-o fac mai intai! Am facut aripioarele si toti au fost absolut incantati! Inca o data MULTUMESC DIN SUFLET! Esti tot ce trebuie la casa omului 🙂 Bravo! :-bd

Răspunde

ARATA SUPER,TREBUIE SA INCERC SI EU RETETA,,,,MMMM ABIA ASTEPT,,,RAMONA PAL IN CAZ DE NU AI AFLAT CINESE,,SUNT SOSURILE CHINEZESTI

Răspunde

Buna! Pe site am gasit o gramada de retete gustoase. :-bd O prietena de a mea din China ne-a pregatit intr-o zi tot aripioare, doar ca le-a facut cu cola in loc de bere, bine.. si nu erau picante pentru ca nu mananc eu picat 😀 Au fost foarte bune.

Răspunde

Incredibil de bune!!! m-am cam speriat cand am vazut cu miroase marinata aia cu bere si usturoi pana la produsul final!!! 1000 de like-uri 😀

Răspunde

buna. in decurs de cativa ani am capatat experienta in bucatarie si multe din retetele tale m-au ajutat. vreau sa stiu cum pot printa retetele tale. multumesc si spor la bucatarit

Răspunde
Claudia Madalina
3 mai 2017 10:42

Perfecte pentru o seara cu prietenii, asa de leneveala, mancarea perfecta pentru baieti :))

Răspunde

Buna,
In primul rand vreau sa te felicit pentru mancarurile bune si faptul ca iti dedici din timp si pt noi cei care suntem mai putin invatati in bucatarie. Am deja o perioada buna de cand iti frecventez blogul si orice reteta incercata a iesit de minune!
Din pacate in ultima perioada am observat ca nu pot vedea decat retetele de pe pagina principala, fara a putea trece la pagina 2,3 etc indiferent de ce domeniu as alege. Se va remedia aceasta problema sau se intampla asta doar in cazul meu?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu