Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ingrediente:

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

10 ardei medii

Pentru umplutura:
800g piept de pui tocat
250g orez
1 ou
2 linguri ulei
Sare, piper, vegeta dupa gust

Pentru sos
1 conserva rosii in sos tomat (400g)
2 linguri zahar,
2 linguri faina + 4 linguri faina (pentru rantasul ce-l facem atat la ciorba, cat si la sos)
Ulei
Sare si vegeta dupa gust
Marar

Mod de preparare:
Se spala ardeii, se scot cotoarele cu un cutit, si se curate de seminte.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Carnea se pune intr-un castron incapator, se adauga orezul spalat si ales in prealabil, se condimenteaza cu piper, sare si vegeta, adaugam 2 linguri de ulei si un ou. Se amesteca
toate ingredientele pana la omogenizare.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Dupa ce am preparat umplutura, incepem sa umplem ardeii, folosindu-ne de o lingurita.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Punem conserva de rosii in sos tomat intr-un bol, si o pasam cu blenderul. Dupa care adaugam 3 litri de apa peste pasta de rosii pentru a o dilua.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Intr-o oala punem ulei in care adaugam 2 linguri de faina si o lasam foarte putin la rumenit. Turnam imediat sosul de rosii diluat cu apa. Condimentam cu vegeta si adaugam ardeii in oala. Daca este necesar, se mai adauga in oala apa cat sa acopere bine ardeii. Lasam totul la fiert la foc mic aproximativ o ora jumatate – doua.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Dupa ce s-au fiert, scoatem ardeii, ii punem intr-un vas de yena si preparam sosul cu care ii vom acoperii.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Intr-o cratita punem ulei, adaugam 4-5 linguri de fain ape care o lasam foarte putin la rumenit, dupa care adaugam cu polonicul ciorba in care au fiert ardeii. Adaugam 2 linguri de zahar, sare si pasam sosul rezultat cu blenderul.
Tocam marunt mararul si il adaugam si pe acesta in sos.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Dupa ce dam sosul 1 – 2 minute in clocot, il turnam peste ardeii asezati in vasul de yena. Introducem vasul de yena in cuptor si lasam la foc mic aproximativ 15 minute, pana se gratineaza usor ardeii.

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

, , , , , ,
Articolul precedent
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Articolul următor
Pui crocant la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

De ce ai sters comentariile draguta? Mi se pare un gest extrem de injositor care da dovada de slabiciune din partea ta!

Răspunde

Draga Ana, consider ca subiectul cu vegeta pentru mine este incheiat, am inteles ca esti impotriva folosirii ei si atat. Referitor la slabiciune, injosire, sunt parerile tale si ti le repect.
Am sters comentariile intr-un moment de suparare, dupa care am regretat si mi-am dat seama ca au fost doar niste opinii peste care ar fi trebui sa trec si gata, ma gandisem ca purtaseram un dialog stupid, pe un subiect lipsit de importanta, dar pentru linistea ta sufleteasca uite le-am pastrat si le postez aici:

Ana spunea:
“O tona de vegeta in carne si alta tona de vegeta in sos! Mancare plina de vegeta! Bleahh. O mancare de calitate se face doar din legume proaspete si condimente naturale.E suficient sa iasa extrem de gustoasa!”

“Imi pare rau daca te am suparat chiar daca, recunosc, poate asta am vrut! Insa toti bucatarii de renume mare, (exclusi cei din Romania, Ungaria si tarile astea rude), folosesc numai si numai ingrediente naturale! Daca ai observat pana si vanilia si romul sunt naturale, nu esente dinastea ieftine si sintetice. Nu am nimic cu cine foloseste asemenea “prafuri” in mancaruri, si bunica mea baga delikat, nu pentru gust ci pentru ca a ramas cu acest obicei. Nu e vorba ca mai e sau nu la moda..putin imi pasa. Din cate stiu eu legumele sunt dintotdeauna.. chiar daca sunt tratate oricum sunt de n ori mai bune.
Doar ca nu inteleg rostul acestui ingredient in mancare..
in alta ordine de idei sa stii ca nu ti sunt dusman si urmaresc de ceva vreme incoa blogul tau pentru ca mi plac retetele. Printre altele sa stii ca am facut o si pe cea de mai sus fara vegeta si a iesit extraordinar de buna. Paste Fericit !”

“In regula ! Nu am nimic cu principiile si valorile nimanui. Mi a picat pe vegeta/delikat deoarece nu le suport. Cand vad atatea mancaruri peste care se pune “rahatul asta” desi pot iesi foarte gustoase fara ea, mi se face greata. Pur si simplu atat. Dar am incheiat acest subiect.”

Răspunde

Iulia, chiar zilele acestea am facut ardei umpluti.Deliciosi!Mai ales ca erau ardei proaspeti romanesti!
Imi permit sa-ti propun ca data viitoare sa incerci sa pui langa ardei si 2 rosioare umplute si un dovlecel.Gusturile se vor intrepatrunde si va fi un adevarat festin!
In rest…si eu pun putin zahar si vegeta in sos, altfel parca nu are gust…Te pup si sper sa nu te superi pentru ideea cu rosioarele si dovlecelul umplut!

Răspunde

    Eu folosesc ca si “capacel” la ardeii umpluti cate o felie de rosie. Cele de pe margini sunt si mai aspectuoase, mai rotunjite. Asa orezul nu iese afara sigur si e si gustoasa (rosia).

    Răspunde

si mie imi ardeii sunt deliciosi,doar k eu nu pun faina in sos nu mi se pare sanatos si nici nu mi place la gust.te pup,ai niste retete absolut delicioase 😈

Răspunde

buna. as vrea sa incerc si eu aceasta retea, dar as vrea sa inlocuiesc carnea de pui cu cea de porc… ce ziceti? ar fi bun?

Răspunde

In loc de faina, pt cine zice ca nu e sanatoasa faina fiarta, se poate folosi amidon de porumb pentru a ingrosa sosurile. Eu l-am luat de la un magazin bio si imi place foarte mult. E natural.
Felicitari pentru blog! O sa incerc ardeii azi. Tu umpli ardeii de tot? Cand se umfla orezul nu da pe afara?

Răspunde

O sa-ncerc si eu, sper sa-mi placa..

Răspunde

Sunteti catastrofe fetelor!!! Aici gasim retete delicioase, pe intelesul tuturor iar voi va tot legati de tot felul: vegeta, faina etc… Helloooo!! suntem generatia aia tanara si desteapta nu carcotasa si pusa numai pe a dezaproba initiativele si bunele intentii ale altora. Fiecare sa faca cum il/o duce capul in particular dar haideti sa incurajam ce este bun!

Răspunde

Doamna Iulia, in ochii mei sunteti o bucatareasa extraordinara. Va multumesc enorm pt minunatul portal. Persoanele care au mereu de obiectat, stiu totul si fac totul natural, nu au decat sa nu mai viziteze acest portal, care este facut pt persoanele care au nevoie de o idee de mancarica gustoasa…….. aceste persoane care au de obiectat sa faca si ei munca ce a-ti facut-o dumneavoastra si sa-si posteze propriile retete sa vedem daca v-or fi asa de apreciati si cautati precum dumneavoastra……..
Vegeta nu este nici un chimical in mancare si nu dauneaza nimanui cu nimic la fel ca boiaua si alte condimente care sunt facute sa deie gust mancarurilor…. Si nu stiu despre ce bucatari renumiti vorbea doamna de mai sus, insa pei cei care ii cunosc eu, folosesc si dansii te miri ce condimente… De ce trebuie mereu sa injosim munca altuia, crezand ca a noastra este mai buna, sa lasam “publicul” sa decida ce si cum ii place, iar daca ii ceva de adaugat sau de lasat deoparte nu ne interzice nimeni sa facem acest lucru..
Va multumesc inca odata si nu va lasati descurajata de astfel de persoane……….

Răspunde

:-bd super bun… si cu alte legume umplute este extraordinar. asteptam alte retete interesante

Răspunde

Sambata ii fac si eu,dar voi adauga si 1-2 rosioare umplute si un dovlecel pe langa ardei.Cred ca vor fi deliciosi!!! =P~ =P~ =P~ =P~ :-bd :-bd

Răspunde

Multumesc pt reteta! Voi incerca si eu si, cu siguranta, vor iesi buni ardeii. Cat despre comentariile negative, nici nu le luati in seama! La criticat majoritatea sunt cei mai buni…

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu