Ingrediente:
600g cartofi
1 lingurita sare
200g branza feta
200g cascaval
1 lingurita vegeta
Piper dupa gust
2 oua
Susan
Mod de preparare:
Umplem o oala cu apa, adaugam o lingurita sare si cartofii pe care ii spalam, in prealabil si ii lasam pe foc la fiert timp de 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem intr-un strecurator si ii curatam de coaja.
Dam cascavalul pe razatoare.
Razalim si branza.
Cartofii curatati de coaja, ii punem intr-un castron, ii pisam cu furculita apoi cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Adaugam apoi ouale, condimentam cu vegeta – eventual – si piper si adaugam cascavalul si branza. Amestecam totul, pana obtinem o pasta omogena.
Din compozitia rezultata formam bulgarasi pe care ii dam prin susan si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit si ii lasam la cuptor timp de 15 minute pana prind o crusta usor aurie, se pot servi cu smantana sau diferite sosuri.