Annatto – Breviar gastronomic

Annatto

Annatto este folosita, mai ales, ca aromatizant si colorant in bucatariile din America. Semintele se frig in grasime animala, sau vegetala, iar grasimea rezultata, de culoare aurie, este folosita pentru frigerea carnii sau a legumelor. Aceste semintele se pot macina pulbere si adauga la supelor sau tocane. Fripte in ulei, cateva minute (este mai bine ca prajirea sa se faca intr-o tigaie acoperita, fiindca semintele de annatto au tendinta de a sari), acesta se arunca, iar uleiul colorat si aromat se foloseste la gatit. Proportia corecta este de o lingurita de seminte la patru linguri de ulei.

Timp de mai multe secole, annatto a fost un ingredient tradiţional ce se adăuga în mâncăruri sau se folosea în scopuri cosmetice. Aztecii obişnuiau să amestece annatto cu cacao pentru a da un gust special şi o culoare mai plăcută ciocolatei.

,
Articolul precedent
Ajowa sau chimenul indian
Articolul următor
Amchur sau pudra de mango

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu