Anghinarea în gastronomie

Anghinarea în gastronomie

Anghinarea poate fi consumată în stare proaspătă sau în mâncărurile preparate.

Din anghinare, comestibil este receptacolul şi partea cărnoasă a frunzelor. Frunzele se moaie în sosuri sau în paste de tip dip, preparate conform preferinţelor proprii, iar miezul, adică receptacolul florii de anghinare, se mănâncă singur sau în salate, fiind considerat cea mai gustoasă parte a plantei. Anghinarea cruda se mănâncă întreagă, împreună cu o parte din tulpină şi frunze.

,
Articolul precedent
Andivele – Breviar gastronomic
Articolul următor
Asmăţuiul – Breviar gastronomic

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu