Andivele – Breviar gastronomic

Andivele

Andivele au un gust puţin amar, se pot prepara crude, în salate. Deasemeni, andivele pot fi fierte, coapte sau pot fi consumate ca atare. Ele pot fi adăugate în supă, tocăniţă, sub formă de suc.

Andivele trebuie să aibă frunzele albe, fără pete sau zgârieturi, vârfurile să fie galbene şi frunzele să fie unite sus. Acestea trebuie spălate foarte bine, rădăcina şi frunzele din mijloc nu se consumă.

Dacă sunt expuse la lumină, andivele se usucă. Se pot păstra în frigider aproximativ 3 zile.

,
Articolul precedent
Mirodenii, gusturi şi arome noi
Articolul următor
Anghinarea în gastronomie

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu