Amchur sau pudra de mango

Amchur

Pudra de mango mai este denumită şi amchur, fiind utilizată drept condiment la mâncăruri. Ea se obţine din mango, înainte de a se coace. Amchur este folosit în bucătăria occidentală, la prepararea dulciurilor şi sucurilor. Pudra de mango are un gust mai slab decât cea de tamarin şi mai subtil. Este utilizată, mai ales cănd dorim un gust acrişor şi caustic sau când trebuie evitată folosirea pulberii de tamarin, foarte închisa la culoare. In general, amchur-ul este folosit alături de legume, mai putin alături de carne.

Articolul precedent
Annatto – Breviar gastronomic
Articolul următor
Anasonul – Breviar gastronomic

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu