Ingrediente:
700g faina
120g zahar tos
250g branza Philadelphia
2 pliculete drojdie uscata
2 oua
250ml lapte caldut
1/2 lingurita sare
2 linguri de ulei
2 pliculete zahar vanilinat
Coaja rasa de la o lamaie
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat gogosile
Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut, fara nici o problema.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijlocul fainii o gropita, apoi adaugati drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, Philadelphia, ouale, uleiul, laptele caldut si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora sau mai mult daca este nevoie.
Dupa 1 ora aluatul a crescut bine.
Infainam un tocator si varsam aluatul din cuva pe tocator.
Incepem sa lucram gogosile, astfel: rupem bucatele micute de aluat pe care le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung de 10cm – 15cm. Suprafata pe care lucram aluatul eu nu am infainat-o pentru ca aluatul nu a fost lipicios – daca insa dumneavoastra v-a rezultat un aluat mai lipicios, acest lucru poate fi din cauza calitatii fainii, asa ca puteti infaina usor suprafata de lucru.
Din aceste rulouri formam nodulete, pur si simplu inodam aluatul.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana devin rumenii. Dupa ce s-au prajit, scoatem gogosile pe un platou pe care punem servetele absorbante pentru a se mai elimina din surplusul de ulei. Le servim imdiat pudrate cu zahar pudra sau cu orice alte topinguri dorim. Se pastreaza moi si gustoase si pentru a doua zi daca le puneti intr-o punguta dupa ce se racesc.