Ajowa sau chimenul indian

Ajowa sau chimenul indian

Ajowa este o plantă aromatică, înrudita cu chimenul, similară cimbrului. Este folosită în bucătăria indiană. Seminţele de ajowa sunt folosite ca mirodenie. au gust amar şi iute şi amortesc limba pentru o perioadă. Prin gătire îşi atenuează întrucâtva gustul.

Prin prajire, Ajowa capătă o aromă intensă şi se potriveste cu cartofii şi peştele. Legumele (linte, fasole) sunt bune pentru preparare. În India, de exemplu, unde aceste legume sunt importante surse de proteine pentru numeroşii vegetarieni, ele sunt condimentate cu un unt parfumat care conţine chimen indian. Această pregătire, aparent simplă, este mult mai sofisticată decât simplul tratament termic, fiindcă cei mai mulţi compuşi aromatici din condimente sunt lipofilici şi se dizolvă mult mai bine în grasime, decât în apă.

,
Articolul precedent
Agrişele în preparatele culinare
Articolul următor
Annatto – Breviar gastronomic

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu