Agrişele în preparatele culinare

Agrişele în preparatele culinare

Agrişul e un arbust înalt de 60 – 150 cm, cu ramurile arcuite, prevăzute cu ghimpi. Fructele agrişului sunt mici, cu forma asemănătoare cu cea a bobului de strugure, au culoarea roşie, verde sau gălbuie, iar gustul lor este dulce-acrişor.

Agrişele pot fi utilizate pentru prepararea gemului, iar cele coapte se pot consuma proaspete. Din acestea putem găti supe, garnituri cu sosuri albe sau sosuri. Agrişele merg adăugate la salatele din diferite fructe, se pot folosi la prăjituri, tarte umplute cu fructe şi acoperite cu sirop. Cu ele se prepară diferite budinci sau orez, ori griş cu lapte, etc, ba chiar şi la prepararea oţetului.

Agrişele rezistă aproximativ 3 zile proaspete, iar pentru iarnă pot fi congelate în caserole cu capac şi se pot păstra între 6 luni şi un an.

Articolul precedent
Asmăţuiul – Breviar gastronomic
Articolul următor
Ajowa sau chimenul indian

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu