Tort panna cotta cu struguri și zmeură

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Ingrediente:
Tort panacota cu struguri si zmeura
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
300g zmeura

Mod de preparare:

Spalam zmeura si o punem la scurs.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza).
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Peste piscoturi turnam – atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Peste adaugam un strat de struguri.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Cand s-a umplut deasupra adaugam zmeura, presarand-o pe toata suprafata. Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura
Tort panacota cu struguri si zmeura

Panna cotta e un desert italian de cremă îndulcită, îngroșată cu gelatină și turnată. Crema poate fi aromatizată cu cafea, vanilie sau alte arome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ce e panna cotta, desert italian, piscoturi, struguri, zmeura