Ruladă de cașcaval cu brânză și șuncă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Ingrediente:
Rulada de cascaval cu branza si sunca
300g cascaval
100g unt sau margarina
Sare dupa gust

Pentru umplutura:
500g branza dulce de vaca
120g sunca
½ ardei verde iute
¼ ardei rosu capia sau gras
¼ ardei galben gras
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Luam sunca si o taiem cubulete foarte marunte.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Ardeii ii spalam le indepartam semintele si ii taiem cubulete foarte marunte.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Adaugam peste branza condimentata sunca taiata cubulete.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Adaugam si ardeiul taiat cubulete.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa framantam invelisul ruladei. Dam cascavalul pe razatoarea mica, si-l punem intr-un castron.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Adaugam peste cascavalul razalit untul taiat cubulee, saram daca dorim si consideram ca este cazul si incepem sa framantam cu mana aceasta compozitie, pana se incorporeaza bine ingredientele si obtinem o bila ca “un fel de plastelina”.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Pe masa, sau pe un tocator, untindem o folie alimentara, sau o punga desfacuta si modelam din compozitia rezultata un cilindru.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Incepem sa intindem compozitia intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de 0,5 cm. Intindem mai intai foaia folosindu-ne de maini, apoi cu sucitorul.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Dupa ce am intins foaia, punem pe intrega suprafata a foii umplutura.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Incepem sa rulam pe lung, ajutanu-ne de folia pe care am intins cascavalul. Rasucim usor si foarte strans pana la capat, strangem usor la capete ruloul format si il lasam invelit strans in folia cu care l-am rulat.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Punem rulada rezultata in frigider si o lasam la rece pentru a se intarii cel putin 3 ore. Dupa 3 ore, putem taia rulada felute si o putem servi.
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca
Rulada de cascaval cu branza si sunca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la branza, rulade, șuncă