Tort de mere

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Ingrediente:
Tort de mere
Pentru blat:
6 oua
250g zahar pudra
110g margarina
190g faina
2 fole esenta de rom
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
1 kg mere
5 linguri zahar tos

Pentru budinca si frisca:
1 plic praf fisca
150ml lapte
1plic budinca de vanilie
500ml lapte
5 linguri zahar tos

Mod de preparare:
Luam merele, le spalam, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si le taiem feliute mai micute. Le punem intr-o cratita la calit si adaugam peste ele si 5 linguri zahar tos. Le lasam la calit, pana se inmoaie.
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma. Apoi adaugam si zaharul vanilinat, esentele de rom si omogenizam.
Tort de mere
Tort de mere
Intr-un alt bol punem faina si praful de copt, si adaugam pest espuma de galbenusuri si amestecam puna la omogenizare.
Tort de mere
Punem margarina intr-un bol, o introducem in cuptorul cu microunde pentru maxim 30 secunde – 1 minut, ata cat sa se topeasca, o lasam la racit putin si o adaugam peste compozitia din galbenusuri zahar si faina preparata mai inainte. Amestecam totul pana se inglobeaza bine.
Tort de mere
Tort de mere
Intr-un castron, batem spuma cu mixerul cele 6 albusurisi adaugam pest espuma de albusuri compozitia din galbenusuri, faina, zahar si margarna.
Tort de mere
Ungem o tava rotunda si o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava. Adaugam in tava peste compozitia de blat si feliute de mere calite in asa fel incat sa se distribuie uniform. Introducem la cuptor blatul pentru 45 – 50 minute.
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Intre timp, preparam budinca si frisca. Pentru budinca, punem intr-o cratita 400ml lapte la fiert. Intr-u bol punem restul de 100 ml lapte, turnam plicul de budinca peste si 5 linguri de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinuu, pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.
Tort de mere
Intr-un recipient punem 150ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Tort de mere
Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit. Cand s-a racit, taiem blatul in doua si incepem sa-l umplem. Taiem blatul in doua, peste partea de jos punem crema de budinca, acoperim cu cel de-al doilea blat si deasupra ornam cu frisca.
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere
Tort de mere

2 comentarii. Leave new

  • Buna ziua,
    Interesant acest tort cu mere(diferit de cel clasic cu zahar caramel), dar se folosesc prea multe produse procesate chimic: margarina (uleiuri hidrogenate !), praf de frisca ( nu e mai bine cu frisca naturala?), budinca de vanilie la plic (e atat de dificil de facut o simpla budinca de vanilie?!). Nu mai adaug praful de copt ca e uzual, esenta de rom(in loc de rom), zahar vanilinat, care iarasi e uzual (in loc de vanilie). Facut cu ingredientele naturale este excelent ! E adevarat ca se face mai repede asa cum e prezentat, dar ce este mai important timpul in bucatarie sau sanatatea? Succes in alegere!

    Răspunde
    • Daniela, reteta originala a fost prima data preparata prin 2008. Poti schimba ingredientele, dupa cum doresti, ori sa le adaptezi anilori 2023. Spor la gatit!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la blat tort, budinca si frisca, prepararea merelor