Tocăniță din intestine de miel

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Desi titlul retetei nu suna atat de apetisant, vreau sa va spun ca rezultatul este o delicatete. Aceasta tocanita se pregateste in perioada Pastelui, la tara, in zona bunicilor mei, Hunedoara, Dobra. Cum spuneam, gustul este nemaipomenit, daca va intrebati ce miros o avea, va spun ca nici vorba de miros neplacut, din contra, o minunatie de tocanita cu un miros tare imbietor.
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Ingrediente:
Tocanita din intestine de miel
500g intestine
120g ficat de miel (putem folosi si alte organe, inima, rinichi, iar din nou cantitatile pot fi mai mari, eu atat am avut)
120g plaman miel
2 cepe mari
Sare si piper dupa gust
Cateva fire de leustean verde tocat
1 lingurita boia dulce de ardei
2 frunze de dafin
1 lingurita de vegeta

Mod de preparare:
Spalam bine cateva fire de leustean si il tocam marunt.
Tocanita din intestine de miel
Spalam bine bucatelele de ficat si plaman si le taiem cubulete mici.
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Desi este o “operatiune mai neplacuta”, matele de miel se crap ape lung cu un cutit ascutit, se curate foarte bine sub jet de apa, se freaca apoi cu sare mare si 1 ceapa taiata solzisor, se spala din nou bine si se mai lasa in apa cu sare 2 ore.
Tocanita din intestine de miel
Dupa 2 ore, scurgem matele, punem intr-o oala apa, iar cand aceasta da in clocot, punem matele in oala si le oparim 2-3 minute.
Tocanita din intestine de miel
Dupa ce am oparit matele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Tocanita din intestine de miel
Dupa ce matele s-au scurs bine, le taiem marunt cu un cutit.
Tocanita din intestine de miel
Curatam 2 cepe si le taiem marunt.
Tocanita din intestine de miel
Punem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumena.
Tocanita din intestine de miel
Adaugam plamanul taiat cubulete, amestecam si lasam la prajit inca 3-4 minute.
Tocanita din intestine de miel
Condimentam cu boia dulce de ardei, amestecam.
Tocanita din intestine de miel
Adaugam matele oparite, amestecam din nou.
Tocanita din intestine de miel
Condimntam cu1 lingurita de vegeta, sare si piper dupa gust si apa cat sa acopere matele si organele de miel. Lasam totul sa fiarba aproximativ 30 minute, pana se inmoaie organele si matele.
Tocanita din intestine de miel
Spre sfarsit, cu 15 minute inainte de a stinge tocanita, adaugam ficatul, 2 frunze de dafin, amestecam si lasam totul pe foc pentru inca 15 minute sau pana consideram ca tocanita este facuta (ficatul se adauga atat de tarziu in tocanita, pentru ca timpul de pregatire al ficatului este mult mai mic decat al celorlalte ingrediente).
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
In final adaugam leusteanul verde tocat marunt, amestecam si tocanita este gata de servit.
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel
Tocanita din intestine de miel

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la tocanita maruntaie de miel