Pui Shanghai cu orez

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Ingrediente:
Pui Shanghai
1,200 kg piept

Pentru pasta prin care trecem fasiutele de piept:
3 oua
6 linguri sos de soia
2 linguri mustar
Sare si piper dupa gust
3 linguri amidon alimentar
4 linguri faina
Marar proaspat tocat
Ulei pentru prajit
Susan

Pentru garnitura de orez:
250g orez
½ lingurita sare
1l apa

Sos Salsa Cinese de la Develey (un sos dulce acrisor, foarte bun cu care puteti servi Puiul Shanghai). Este frecvent utilizat în Asia și a fost folosit în Anglia încă din Evul Mediu.

Mod de preparare:
Curatam si spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasiute.
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Intr-un castron punem ouale, sosul de soia, mustarul, sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt si amidonul alimentar si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam in compozitia rezultata si faina, si amestecam din nou pana obtinem o pasta cremoasa.
Pui Shanghai
Punem susan intr-o farfurie.
Pui Shanghai
Luam rand pe rand cate o fasiuta de piept de pui o dam pe o parte si pe cealalta prin compozitia cu ou, apoi o dam prin susan si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O prajim si pe o parte si pe alta, dupa care o scoatem pe un servetel pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Langa aceasta reteta de pui, putem servi sos Salsa Cenese, de la Develey, si orez simplu fiert. Intr-o oala punem 1l apa, 250g orez si jumatate lingurita sare. Lasam la fiert 20-25 minute dupa care il scoatem intr-un strecurator si-l dam sub un jet de apa rece. Il servim simplu langa puiul Shanghai.
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai
Pui Shanghai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la orez, pui shanghai, salsa cinese