Piept de pui umplut cu garnitură de cartofi copți și sos alb

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Ingrediente:
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
4 piepti de pui dezosati
14 cartofi mai mici de marimea unei nuci
Margarina
Condimente Karmis Fit Up pentru mancarurile de carne
Parmesan ras (optional)

Pentru umplutura:
2 cepe
200g ciupercute
150g piept de pui (eu am folosit niste fasiute ce au cazut de la pietul pentru umplut)
100g masline fara sambure
Patrunjel verde tocat marunt dupa gust
Vegeta dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru sos:
2 linguri cu varf de margarina
2 linguri faina
1 l lapte
3 linguri smantana
6 catei de usturoi
vegeta sare si piper dupa gust
Condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si Kefir

Mod de preparare:
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Ciupercutele le spalam le taiem feliute si le adaugam la calit in tigaie peste ceapa.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Fasiutele de piept de pui le taiem cubulete foarte marunte si le punem in tigaie peste ceapa si ciupercute.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Condimentam totul cu vegeta dupa gust, adaugam maslinele si patrunjelul tocat marunt, pasam toata compozitia cu blenderul, pana obtinem o pasta si umplem pieptii de pui, in care am facut cu cutitul un buzunar, in prealabil.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Punem pieprii astfel umpluti intr-un castron si ii ungem cu margarina din belsug si ii condimentam cu Condimente Karmis Fit Up pentru mancarurile de carne, dupa care ii punem intr-o punga de celofan speciala pentru copt in cuptor.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii ungem si pe ei cu margarina din belsug si ii condimentam cu Condimente Karmis Fit Up pentru mancarurile de carne si ii adaugam in punga langa pieptii de pui. Il introducem la cuptor pentru 40 – 50 minute. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de coacere, spargem punga si ii lasam in cuptor descoperiti pentru a se rumenii putin.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Intr-o tigaie punem 2 linguri de margarina la topit, adaugam 2 linguri de faina si o lasam putin la rumenit (atentie! nu trebuie sa se arda). Peste adaugam laptele, condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si kefir si smantana, dup acre mixam cu blenderul. Adaugam cateii de usturoi curatati si dati pe razatoarea mica in prealabil si condimentam cu sare, piper si vegeta. Lasam totul pe foc cam 10 minute timp in care amestecam incontinuu, sa nu se prinda de fundul tigaii.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Peste pieptul de pui, putem presara parmesan ras, atunci cand il servim.
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb

2 comentarii. Leave new

  • Buna,sunt deacord cu toate ingredientele si modul de preparare inafara de margarina.Cu margarina am stricat toata reteta.Acest produs nu ar trebui sa existe pe masa nimanui.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed