Cartofi umpluți cu bacon, slănină și brânză Feta

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Ingrediente:
Cartofi umpluti
9 cartofi de marimi cat de cat egale
Margarina Rama pentru uns tava

Pentru umplutura:
350g bacon pentru taiat cubulete
150g slaninuta afumata
2 cepe medii
250g branza Feta
250g masline fara samburi
Sare piper, dupa gust
Margarina Rama pentru prajit
200g bacon pentru pus deasupra cartofilor
300g cascaval Dalia pentru razalit deasupra cartofilor

Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa, sare si adaugam cartofii, pe care ii lasam la fiert cam 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem intr-unn strecurator, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lung si indepartam miezul fiecarei jumatati de cartof.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Curatam ceapa si o tocam.
Cartofi umpluti
Luam slaninuta, ii indepartam soricul si o taiem cubulete.
Cartofi umpluti
Indepartam soricul si la bacon si o taiem cubulete.
Cartofi umpluti
Intr-o tigaie punem doua linguri cu varf de margarina si punem ceapa la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam slaninuta. Lasam slaninuta sa se rumenesca putin si adaugam si baconul, dupa care piperam dupa gust si lasam totul pe foc pana se rumeneste si baconul.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Dupa ce compozitia este gata, o punem intr-un strecurator pentru a se scurge grasimea. Adaugam peste maslinele si amestecam.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Mutam compozitia din strecurator intr-un castron, dam branza pe razatoare, dupa care o adaugam in compozitie si amestecam pana la omogenizare.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Dam cascavalul pe razatoare.
Cartofi umpluti
Taiem felii subtirele cele 200g bacon pentru pus deasupra cartofilor umpluti.
Cartofi umpluti
Ungem o tava cu margarina, din abundenta, umplem fiecare cartof in parte cu umplutura prparata mai inainte si ii asezam in tava.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Deasupra cartofilor umpluti punem feliute de bacon.
Cartofi umpluti
In final, peste cartofii umpluti si feliutele de bacon de deasupra presaram din abundenta cascaval ras. Lasam cartofiorii la cuptor 15-20 minute pana incepe sa prinda o crusta usor rumenie.
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la bacon, cartofi si branza