Budincă de dovlecei

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Ingrediente:

Budinca de dovlecei

Pentru budinca:
3 dovlecei (ai mei au cantarit 1.200g curatati)
3 cepe (160g)
1 ardei gras
1 morcov
Marar, dupa gust si preferinte
3 oua
250g branza feta
120g orez
100g faina
Sare si piper dupa gust

Pentru uns budinca deasupra:
2-3 linguri faina pentru presarat deasupra
200g iaurt
2 oua

Pentru uns vasul:
Unt
Faina

Mod de preparare:
Fierbem orezul intr-o cratita cu apa si sare. Cand orezul este suficient de fiert, il scoatem intr-o strecuratoare, il trecem pe sub un jet de apa, apoi il lasam la scurs.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs, daca sunt foarte aposi puteti sa ii stoarceti in pumni.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.

Budinca de dovlecei

Spalam ardeiul gras, ii scoatem cotorul, il curatam de samburi si il taiem in cubulete.

Budinca de dovlecei

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Budinca de dovlecei

Branzica feta o sfaramam cu o furculita.

Budinca de dovlecei

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem intr-o tigaie ceapa, o lasam la calit 2 minute apoi adaugam morcovul, lasam din nou la calit alte 2-3 minute.

Budinca de dovlecei

Adaugam ardeiul gras in tigaie si calim totul alte 2-3 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc si lasam legumele calite la racit.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Dupa ce legumele sunt calite, luam un castron incapator, punem in el dovleceii dati pe razatoare si scursi, peste adaugam legumele calite, branza feta, orezul fiert, 3 oua, faina, mararul tocat marunt, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi amestecam totul pana se omogenizeaza.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Intr-un bol punem 200g iaurt, adaugam 2 oua si ametecam cu telul, pana obtinem o cumpozitie omogena.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Ungem un vas sau o tava cu unt si il tapetam cu faina.

Budinca de dovlecei

Turnam compozitia cu dovlecei in tava, nivelam usor pentru a o uniformiza, apoi presaram faina deasupra , pe toata suprafata.

Budinca de dovlecei

Turnam compozitia din oua si iaurt deasupra, o intindem pe toata suprafata si punem budinca in cuptor, la 180 grade, pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor), pana se rumeneste deasupra.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la dovleac budinca