Ingrediente:
1 ou
60ml ulei
200g zahar tos
300g faina
1 pliculet praf de copt
½ lingurita sare
240ml lapte
200g mere
200g curmale fara sambure
100g branza Ceddar
1 pliculet zahar vanilinat
2 linguri zahar brun pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
De preferat este sa folositi curmale proaspete, din care va trebui sa scoateti samburii si sa le taiati bucatele mai mici.
Daca nu aveti, puteti folosi si curmale confiate, pe care, dupa ce le scoateti samburii, le puneti intr-un bol, turnati peste ele apa cat sa le acopere si le lasati la inmuiat 40 minute. Dupa 40 minute, scurgeti apa de pe ele si le taiati bucatele mai mici.
Merele le spalati bine, le curatati de coaja si le indepartati cotoarele, dupa carele taiati in cubuletete micute.
Branza Ceddar o dati pe razatoarea mica.
Intr-un castron puneti faina, adaugati peste praful de copt, sarea si amestecati, pana se incorporeaza.
Intr-un alt castron punem laptele, adaugam uleiul, zaharul tos, oul si mixam bine, pana la omogenizare.
Turnam compozitia lichida (formata din lapte, ulei, zahar, ou) peste faina, adaugam si zaharul vanilinat si mixam din nou pana la omogenizare.
In compozitia rezultata adaugam branza, curmalele si merele si amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Tapetam cu foaie speciala o tava pentru muffins.
Umplem fiecare forma de muffins cu compozitia rezultata si introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu 25-30 minute, pana ce muffins-urile devin rumenii.
Cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor, presaram deasupra fiecarei muffins zahar brun.