Fursecuri în alb și negru

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Fursecuri in alb si negru
Fursecuri in alb si negru
Ingrediente:
Fursecuri in alb si negru
175 g. unt de buna calitate, fara sare
150 g. zahar farin vanilat
300 g. faina
1 ou
1 gabenus
coaja de lamaie
25 – 30 g. cacao
1 vanilie (sau 2 lingurite extract de vanilie)
un strop de sare

Mod de preparare:
Se bat untul și zahărul cu un mixer, până se obține o cremă. Se adaugă vanilia și oul, apoi făina şi coaja de lămâie. Se amestecă, până când compoziția devine omogenă, apoi se împarte în două și se formează două bile.
Fursecuri in alb si negru
In compoziţia celei dea dua părţi de aluat, se pune cacao.
Fursecuri in alb si negru
Prima parte din aluat, deschisă la culoare, se întinde până la 8 mm. cu un făcăleţ. La fel şi cea cu cacao. Aceasta, din urma, se unge cu galbenusul de ou, frecat – în prealabil – cu puţină apă.
Fursecuri in alb si negru
Fursecuri in alb si negru
Se rulează cele două părţi, suprapuse, cu o folie de plastic, apoi se pun la frigider aproximativ 45 – 60 minute. Ulterior încingem cuptorul la 180˚C.
Fursecuri in alb si negru
Fursecuri in alb si negru
Se feliază cele două batoane în formă de discuri, cât mai subțiri posibil, şi se pun pe o tavă nonaderentă, tapetată cu hârtie de copt.
Fursecuri in alb si negru
Fursecuri in alb si negru
Se coc timp de 15 minute, apoi se lasă la răcit.
Fursecuri in alb si negru
Fursecuri in alb si negru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la fursecuri