Coroniță din coaste de miel, umplută cu carne de porc și vită

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Ingrediente:
Coronita de coaste de miel umpluta
Coastele de la un miel
Sare, piper, boia dulce de ardei si ulei pentru condimentat si imbalsamat coastele

Pentru umplutura:
500g carne tocata de vita
500g carne tocata de porc
3 cepe
1 ardei gras rosu
5 morcovi
1 borcan mazare verde (375g)
1 lingura chimen macinat
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper si chili dupa gust
500ml apa
1 lingura smantana
3 linguri pasta de tomate
Coronita de coaste de miel umpluta
Pentru legumele prajite:
1 vanata
1 dovlecel
Sare dupa gust
ulei

Mod de preparare:
Punem mazarea intr-o strecuratoare, o dam sub un jet de apa si o lasam la scurs.
Coronita de coaste de miel umpluta
Curatam cepele. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte. Curatam morcovii si ii spalam.
Coronita de coaste de miel umpluta
Taiem morcovii rondele.
Coronita de coaste de miel umpluta
Taiem ardeiul cubulete.
Coronita de coaste de miel umpluta
Taiem cepele marunt.
Coronita de coaste de miel umpluta
Carnita de porc si carnita de vita, le punem intr-un bol si le amestecam cu mana pana obtinem un amestec omogen.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa si o punem la calit.
Coronita de coaste de miel umpluta
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rondelele de morcov, ardeiul gras taiat cubulete, amestecam si lasam la calit 5 minute.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Dupa 5 minute adaugam carnea, amestecam din nou si lasam 10 minute la calit.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Condimentam intre timp cu 1 lingura de chimen, 1 lingura de boia dulce de ardei, sare si piper dupa gust.
Coronita de coaste de miel umpluta
Dupa 10 minute, adaugam peste carne si legume 500ml apa si lasam sa fiarba pana scade aproape toata apa.
Coronita de coaste de miel umpluta
Cu putin timp inainte de a fi gata umplutura, adaugam pasta de tomate, chilly dupa gust si amestecam.
Coronita de coaste de miel umpluta
Adaugam imediat si smantana, amestecam si lasam sa mai fiarba pana scade.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Cand umplutura este facuta, o tragem deoparte, adaugam mazarea verde scursa, in prealabil si amestecam.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Luam coastele de miel, le scoatem sira spinarii, scoatem carnita in plus de pe coaste, lasand doar cotletul. La mine mielutul a fost foarte tanar, iar carnita de cotlet a fost cam putina.
Coronita de coaste de miel umpluta
Crestam portiunea dintre coaste, in varf, pe aproximativ 2-3 cm, ca in imaginea de mai jos.
Coronita de coaste de miel umpluta
Punem cotletele pe o farfurie, le condimentam dupa gust cu piper, boia dulce de ardei si sare. Apoi turnam peste ele cativa stropi de ulei si le frecam bine cu mainile pana le imbalsamam pe toate partile.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Luam cele 2 bucati de coaste si le coasem una de cealalta, ca in pozele de mai jos.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Dupa ce am cusut coastele una de cealalta, punem in picioare coronita obtinuta, intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat carnita de cotlete sa fie in interiorul coroanei.
Umplem coronita cu umplutura obtinuta mai sus si introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, pana ce costita se rumena foarte bine.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Langa aceasta coronita de miel umpluta, am servit legume prajite pe tigaia grill.
Coronita de coaste de miel umpluta
Spalam o vanata si un dovlecel. Le indepartam capetii si taiem rondele atat vanata cat si dovlecelul.
Coronita de coaste de miel umpluta
Condimentam rondelele cu sare si stropim cu putin ulei.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Ungem tigaia grill cu un servet imbibat in ulei si o punem la incins.
Cand s-a incins indeajuns, punem rondelele de dovlecel in tigaie si le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servet de hartie.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Cu vinetele procedam la fel ca si cu dovlecelul. Punem rondelele de vanata in tigaie si le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servet de hartie.
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta
Coronita de coaste de miel umpluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la carne tocata, coaste de miel, porc, umplutura de carne, vita