Ciorbă de miel

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ingrediente:
Ciorba de miel
1kg 250g carne de miel
1 ceapa
150g telina
1 pastranac de marime medie
3 morcovi medii
50g orez
1 lingurita vegeta
Sare, dupa gust
3l si jumatate apa
Crengute de leustean verde

Mod de preparare:
Curatam ceapa si zarzavaturile si le spalam.
Ciorba de miel
Taiem ceapa marunt si zarzavaturile cubulete.
Ciorba de miel
Spalam crengutele de leustean verde si il tocam marunt.
Ciorba de miel
Alegem si spalam orezul.
Ciorba de miel
Spalam carnea de miel.
Ciorba de miel
Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).
Ciorba de miel
Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.
Ciorba de miel
Punem aproximativ 3l si jumatate apa intr-o oala (daca in timpul fierberii scade foarte mult, mai putem complecta cu apa). Punem oala pe foc, adaugam carnita de miel oparita in prealabil si condimentam cu sare dupa gust.
Ciorba de miel
Adaugam in oala ceapa si zarzavaturile, 1 lingurira de vegeta (cine nu doreste sa adauge vegeta, poate sa o excluda) si lasam la fiert.
Ciorba de miel
Lasam ciorba sa fiarba pana carnea este moale (timpul de fierbere difera in functie de miel), iar cu 25 minute inainte de a fi gata ciorbita, adaugam orezul, pe care il alegem si il spalam, in prealabil.
Ciorba de miel
Cand ciorba a fiert suficient, o stingem si adaugam leusteanul taiat foarte marunt.
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la carne de miel, ciorba, leustean in ciorba, miel