Ruladă aperitiv

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Ingrediente:
Rulada aperitiv
Pentru blatul de rulada:
5 oua
70g faina
20g amidon alimentar
100g maioneza
Sare si piper dupa gust
75g unt
Masline negre rondele
Patrunjel verde

Pentru umplutura:
450g crema de branza Almete cu smantana (puteti orice alta crema de branza va place)
130g sunca Sissi
1 ardei gras rosu
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Taiem untul cubulete.
Rulada aperitiv
Rondelele de masline le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Rulada aperitiv
Spalam patrunjelul verde si il tocam foarte, foarte marunt.
Rulada aperitiv
Taiem sunculita cubulete.
Rulada aperitiv
Spalam ardeiul gras il tocam cubulete.
Rulada aperitiv
Incepem sa pregatim unplutura. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam peste ardeiul gras tocat marunt, sunculita toccata marunt, condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam maioneza si incepem sa amestecam totul, pana obtinem o compozitie omogena.
Rulada aperitiv
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa pregatim blatul de rulada. Spargem 5 oua intr-un castron si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma.
Rulada aperitiv
In spuma de oua adaugam cubuletele de unt, maioneza, condimentam cu piper sis are dupa gust si mixam din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet.
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, pana se inglobeaza totul bine si obtinem compozitia finala.
Rulada aperitiv
Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 24-38cm), tapetati si marginile tavii, iar daca nu stau in sus, ungeti putin tava cu ulei, apoi puneti hartia de copt. Turnati in tava comozitia pentru blatul rulazii si nivelati usor cu o spatula.
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Pe toata suprafata compozitiei din tava puneti randuri de rondele de masline. Si ici colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt.
Rulada aperitiv
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul rulazii timp de 10 minute la 200 grade Celsius, atentie, supraveghiati sa nu se arda.
Rulada aperitiv
Intre timp, pana se coace blatul, luam un prosop de bucatarie si il umezim putin. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor, foarte rapid punem deasupra tavii un tocator mare de lemn, intoarcem tava cu fundul in sus si scoatem blatul pe tocator.
Rulada aperitiv
Mutam apoi usor blatul, fara sa il rupem pe prosopul umezit si il rulam strans, cat este inca fierbinte. Il lasam rulat in prosop, pana se raceste complet. Atentie, blatul rulazii trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa incepem sa rulam, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.
Rulada aperitiv
Dupa ce s-a racit blatul rulazii, il desfacem din prosop, il ungem uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza pe care am facut-o in prealabil si incepem sa il rulam strans, pana obtinem o rulada.
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Intindem o folie de celofan pe masa, mutam cu grija rulada pe folie si incepem sa rulam folia pe rulada strans. Punem rulada la rece si o servim dupa cel putin 5-6 ore, timp in care o lasam sa se inbine gusturile si sa se fixeze mai bine.
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv
Rulada aperitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la rulade