Fagottini ripieni – Săculeți umpluți cu salam, roșii și mozarella

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Ingrediente:
Fagottini ripieni
Pentru aluat:
5oog faina
250ml apa calduta
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura zahar tos

Pentru umplutura:
24 feliute salam
12 rosii cherry
mozarella

Ulei pentru uns foaia de aluat
1 galbenus de ou si 100ml lapte pentru uns
Oregano uscat pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Spalam rosioarele si le taiem in sferturi.
Fagottini ripieni
Feliem salamul – daca nu este feliat – in 24 de feliute, ii indepartam membrana in care este invelit si taiem fiecare feliuta in doua.
Fagottini ripieni
Taiem 24 fasiute de mozarela.
Fagottini ripieni
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: apa calduta, zaharul tos, 1 pliculet de drojdie uscata, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator, puneti toate ingredientele intr-un castron, framantati bine aluatul, 20 minute, dupa care lasati aluatul la dospit pentru o ora.
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Dupa ce aluatul a dospit, infainati bine suprafata de lucru, turnati aluatul din cuva pe planseta.
Fagottini ripieni
Intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm, ungeti-l cu pensula inmuiata in ulei, pe toata suprafata.
Fagottini ripieni
Incepeti sa rulati foaia de aluat pe lung, pana formati un rulou si taiati ruloul in 12 rondele egale.
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Din fiecare rondea in parte formati bile.
Fagottini ripieni
Infainati planseta de lucru, luati cate o bila, intindet-o rotund, puneti pe fiecare foaie in pare cate 4 sferturi de rosie cherry, 2 feliute de salam, si 2 fasiute de mozzarella. Strangeti aluatul ca un cosulet in jurul umpluturii, dupa care uniti capetele si formati o bila.
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Puneti bilutele umplute intr-o tava speciala de briose, pe care o tapetati in prealabil cu hartiute speciale, sau forme de selicon, sau daca nu aveti asa ceva, ungeti cu ulei si tapetati cu faina fiecare gaura de briosa.
Fagottini ripieni
Acoperiti tava cu o folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 1 ora.
Fagottini ripieni
Dupa 1 ora bilutele sunt frumos crescute.
Fagottini ripieni
Pregatim intr-un bol compozitia cu care le ungem inainte de a le da la cuptor, amestecam un galbenus cu 100 ml lapte.
Fagottini ripieni
Ungem bilutele umplute cu ou si lapte.
Fagottini ripieni
Presaram deasupra oregano uscat.
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Si le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, la foc moderat.
Fagottini ripieni
Sunt minunate atat calde, cat si reci.
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni
Fagottini ripieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la galuste fagottini, mozarella si rosii