Prăjitură Mimi cu nucă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Ingrediente:
Prajitura Mimi
Pentru foi:
8 albusuri
250g zahar tos
100g miez de nuca macinat
60g faina

Pentru crema:
8 galbenusuri
4 pliculete zahar vanilinat
250g zahar tos
100g faina
250ml lapte
200g margarina Rama la cub
40g zahar pudra

Pentru pudrat:
Zahar pudra
Faina, untura sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare:
Aceasta prajitura este exceptionala, foarte usor de facut si foarte gustoasa, pot spune ca este prajitura pe care o adoram in copilarie. Sa incepem.
Incepem cu pregatirea foilor. Punem 8 albusuri intr-un castron si le batem cu mixerul spuma.
Prajitura Mimi
Adaugam apoi 250g zahar tos si mixam in continuare, pana se intareste spuma bine.
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Urmeaza sa adaugam faina si incepem sa amestecam cu o spatula, usor de jos in sus, pana se inglobeaza in spuma intreaga cantitate de faina.
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Adaugam si miezul macinat de nuca si amestecam tot cu spatula, usor, de jos in sus, pana se inglobeaza complet.
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Dupa ce am obtinut compozitia pentru foi, impartim compozitia in 2 parti cat de egale putem.
Luam o tava (eu am folosit o tava cu masurile de 26cm/38cm), ungem dosul tavii cu untura sau ulei, tapetam cu faina, apoi luam compozitia pentru o foaie o punem pe dosul tavii uns si tapetat si incepem sa intindem cu o spatula, intr-un strat uniform.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam la copt la foc mic, aproximativ 25 – 30 minute, atentie sa nu o ardeti. Dupa ce s-a copt scoateti foaia de prajitura pe un fund de lemn si o lasati la racit, in cazul in care s-a lipit putin de fundul tavii, ajutati-va de un cutit cu lama lunga si subtire, pe care il treceti usor pe sub foaia de copt, pentru a o desprinde de dosul tavii, aveti grija sa nu crapati foaia..
Prajitura Mimi
Dupa ce am copt prima foaie foaie, coacem cea de a doua foaie.
Spalam tava, ungem dosul tavii cu untura sau ulei, tapetam cu faina, apoi luam compozitia pentru cea de a doua foaie o punem pe dosul tavii uns si tapetat si incepem sa intindem cu o spatula, intr-un strat uniform.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam la copt la foc mic, aproximativ 25 – 30 minute, atentie sa nu o ardeti. Dupa ce s-a copt scoateti foaia de prajitura pe un fund de lemn si o lasati la racit, in cazul in care s-a lipit putin de fundul tavii, ajutati-va de un cutit cu lama lunga si subtire, pe care il treceti usor pe sub foaia de copt, pentru a o desprinde de dosul tavii, aveti grija sa nu crapati foaia..
Prajitura Mimi
Dupa ce am copt foile de prajitura incepem sa pregtim crema. Punem galbenusurile intr-o cratita, le frecam putin cu o spatula pana se omogenizeaza, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, 250g zahar tos si mixam totul pana ce se omogenizeaza complet.
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Adaugam in compozitia obtinut 100g faina si mixam din nou, pana la omogenizare.
Prajitura Mimi
Adaugam si laptele si mixam iar, pana se inglobeaza complet.
Prajitura Mimi
Luam cratita cu compozitia obtinuta si o punem pe foc pe baie de aburi, si amestecam cu o spatula pana ce compozitia se ingroasa(daca ati facut cocoloase, puneti mixerul in functiune, veti remedia situatia imediat, eu am folosit mixerul cap coada la aceasta crema, ca sa nu am probleme). Eu am facut crema pe flacara, insa dedesubtul cratitei am avut o tabla pe care de obicei coc ardeiul si vinetele, daca o faceti direct pe foc aveti mare grija ca s-ar putea sa se prinda de fundul cratitei si sa se afume. Va recomand totusi sa o faceti pe baie de aburi pentru o mai mare siguranta. Dupa ce crema s-a intarit o lasati sa se raceasca complet.
Prajitura Mimi
Intre timp, puneti margarina intr-un castron (margarina trebuie sa fie moale, la temperatura camerei), adaugati 40g zahar pudra si mixati totul, pana se omogenizeaza bine.
Prajitura Mimi
Cand compozitia de galbenusuri este complect racita, adaugati in ea, putin cate putin din compozitia de margarina, si amestecati cu o spatula, pana inglobati totul si obtibneti o crema omogena.
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Acum ca avem totul pregatit, incepem sa asamblam prajitura. Luam o tava mare, punem prima foaie de prajitura pe tava, intindem peste ea intreaga cantitate de crema, uniform, acoperim cu cea de a doua foaie si lasam prajiturica de pe o zi pe alta in camara, sa se aseze ( atentie, nu in frigider). A doua zi o pudrati cu zahar pudra, o taiati felii si o serviti. Este delicioasa, va recomand sa o incercati. Eu am avut-o pe masa de Craciun si toti invitatii au fost incantati de gustul ei. Spor la treaba si sa aveti pofta!!
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi
Prajitura Mimi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la mimi prajituri