Reteta este preluata de la Maya, la origine, este reteta Isabelei.
Ingrediente:
280 g faina
80 g unt
6 oua
300 g zahar
1 plic praf de copt
1 pliculet vanilie
3 mere
putina sare
1 – 2 lingurite scortisoara
zahar pudra si glazura, pentru decorat
Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoare.
Intr-un bol punem ouale, adaugam zaharul vanilinat, zaharul pudra si mixam puna la omogenizare. Adaugam apoi margarina si mixam din nou.
Intr-un bol punem faina, adaugam praful de copt, sarea si scortisoara, apoi adaugam totul peste compozitia de oua si zahar – mixata inaine – si amestecam totul, pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata adaugam merele rase si stoarse in mana, amestecam din nou totul si punem intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina. Introducem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam timp de 40 de minute la copt.
Prajitura rezultata se poate servi pudrata cu zahar sau glazurata.
2 comentarii. Leave new
Buna ziua, Cum pot sa vad toate postarile de pe blog, de la inceputuri pina acum? Va multumesc
Varianta veche o vei mai putea gasi aici https://gourmandine.ro/old/ pana cand toate vor fi transferate pe noua versiune. Multumim!