.

Prajitura cu foi de miere – Prajitura Albinuta

Prajitura cu foi de miere - Prajitura Albinuta

Ingrediente:

Un pachet de 4 foi cu miere Dolce Iulius (foarte bune)
1 litru lapte
350g zahar tos
4 pliculete zahar vanilinat
7 limguri faina
200g margarina Rama
100g zahar pudra
1 borcan de gem caise 360g

Mod de preparare:
Laptele, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina adaugata in ploaie se pun intr-o cratita si se fierb pe baie de aburi amestecand permanent, pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a ingrosat, se ia cratita de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp, intr-un bol se freaca spuma, margarina si zaharul pudra. Acest amestec se adauga peste crema din lapte si faina deja racita, si se amesteca, pana se omogenizeaza.

Dupa ce am obtinut crema, trecem la umplerea foilor de prajitura. Se ia o foaie pe care se intinde jumatate din crema preparata, apoi se acopera cu o a doua foaie pe care vom intinde gemul de caise, din nou, se acopera cu o alta foaie, peste care urmeaza sa punem crema ramasa si din nou urmeaza sa acoperim cu o alta foaie – care este ultima.

Prajitura se introduce la frigider de preferabil pana a doua zi, astfel foile vor devenii moi. A doua zi inainte de a fi servita se pudreaza cu zahar. Este o reteta de prajitura fina si delicioasa – placuta, cu siguranta, de toata familia.

Prajitura cu foi de miere - Prajitura Albinuta

Prajitura cu foi de miere - Prajitura Albinuta

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Prajitura cu foi de miere – Prajitura Albinuta (Format PDF)

S-ar putea să-ţi placă şi alte reţete:

Dragi vizitatori,
Dacă, la vizitarea unor reţete, fotografiile nu apar, în cazul când folosiţi Firefox, eliminaţi cache-ul şi cookie-urile din browser.
"Clear the Cache":
- Tools > Options > Advanced > Network > Offline Storage (Cache)> "Clear Now"
"Remove Cookies":
- Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies" (Remove individual cookies)

Comments

  1. Am incercat acasta prajitura, dar nu stiu ce nu fac bine; in primul rand am fiert in baie de abur compozitia specificata pana nu mai aveam deja rabdare si nu s-a ingrosat decat putin; am lasat-o la racit, am frecat spuma margarina cu zaharul si cand sa amestec cele doua compozitii amestecul s-a “grisat” ingrozitor si toata prajitura s-a dus de rapa. As avea nevoie de niste explicatii suplimentare. ce gresesc???

  2. iulia Romania Internet Explorer Windows says:

    Draga Mina, imi pare rau de escul ce l-ai avut cu crema. Daca spui ca ai urmat exact reteta nu-mi pot explica ce s-a putut intampla. Ceea ce ti-as putea spune in plus este ca eu folosesc la creme doar margarina Rama Clasic, cu celelalte marci de margarina am avut si eu diferite patanii, mi se taia crema, lasa apa, se grisa. Sa fi fost de vina cantitatea de faina, am pus 7 linguri mari cu varf, nu rase, poti eventual sa maresti cantitatea de faina necesara cu 2-3 linguri, conteaza mult si calitatea fainii, poate e prea fina.
    Cremele trebuie sa aiba o temperatura apropiata atunci cand le incorporezi una in alta, adica freci margarina cu zaharul o lasi deoparte, afara nu in frigider, iar crema de lapte cu faina o racesti fara a o introduce in frigider.

  3. Mor dupa prajiturica asta.Ce fain de tine ca gasesti foile de cumparat.Trebuie sa ma benoclez si eu mai bine,poate gasesc macar ceva asemanator.
    Arata super,si îmi place prezentarea!

  4. iulia Romania Internet Explorer Windows says:

    Multumesc, Maya. Intr-adevar e o prajitura foarte buna.

  5. ana velici. Romania Mozilla Firefox Windows says:

    frumoasa prajitura

  6. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc, Ana!!! :)

  7. pufilica Germany Mozilla Firefox Windows says:

    Super praji. Arata tare bine si ce comoditate ca gasesti foile. Unde sa gaseste de cumparat?

  8. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc, Pufilica!! Foile le-am cumparat de la supermarketul Spar!! :)

  9. dar reteta pentru foi?

    avand in vedere ca nu locuiesc in tara, mi-e greu sa cumpar foi cu miere din comert, pentru ca nu se gasesc

  10. Draga Oana, nu am reteta pentru foi. O sa caut o reteta buna si o voi posta, sper insa sa nu fie prea tarziu si sa nu-ti mai fie de folos. Te pup si te mai astept in vizita!! :D

  11. Lidyaradeana Romania Google Chrome Windows says:

    arata super prajitura..cred ca o sa incerc si eu sa o prepar….mmmmmmm…sper sa-mi iasa

  12. Lidyaradeana Romania Google Chrome Windows says:

    e musai sa fierb crema pe baie de aburi? Mi-e mai la indemana daca o fac direct pe foc…

  13. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Lidyaradeana, prajiturica este delicioasa, sper sa-ti reuseasca!! Crema nu trebuie sa o fierbi neaparat pe aburi, este bine si daca o fierbi direct pe flacara, insa grija mare sa nu se prinda si sa se afume. Te pup si te mai astept in vizita!! :)

  14. Ana G. Romania Safari Windows says:

    Prajituta Albinuta pe care eu o stiam de “dulcineea” este prajitura mea preferata. Am facut aceasta prajitura dupa reteta recomandata de tine de multe ori si este delicioasa.Eu fierb crema direct pe flacara si iese mereu bine.Locuiesti in Arad? Te intreb pt ca firma care produce foile cu miere folosite de tine la reteta este din Arad. Eu sunt din Arad.

  15. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ana G, praji asta este si preferata mea, ma bucur ca iti place reteta, nu sunt din Arad, sunt din Deva, Hunedoara. O saptamana frumoasa iti doresc!!! :wink:

  16. loredana Spain Internet Explorer Windows says:

    ceao, fi amabila si spune-mi cum as putea sa fac foile, unde sint eu nu sint si mi-ar place sa incerc si prajitura asta, de fapt imi plac prajiturile cu foii. merciiii

  17. claudia Romania Google Chrome Windows says:

    imi poti spune te rog daca pot inlocui margarina cu unt? mie nu imi place margarina deloc :(

  18. ceau. foile cu miere de albine: 6 galbenuse, 6 linguri de miere, 6 linguri ulei, 6 linguri zahar, o lingurita bicarbonat, putina faina se amesteca toate si se lasa aproximativ 12 ore, dupa se completeaza cu faina, pana devine un aluat mai tare, se imparte in 3 parti egale si se coc pe dosul tavii

  19. claudia Romania Google Chrome Windows says:

    vad ca mie nu ai putut sa imi raspunzi,nu e frumos ;)

  20. jitaruadriana Italy Mozilla Firefox Windows says:

    super prajitura nu am ancercato dar o sa o ancerc

  21. Alexandra Romania Google Chrome Windows says:

    Buna!Am facut si eu aceasta prajitura, mi-a iesit foarte bine! :X .. Multumesc de ajutor! te pup

  22. Buna! Puteti sa-mi spuneti unde gasesc foile de miere, in Bucuresti? Multumesc.

  23. unde se pot gasi foile astea ca le-am cautat si nu dau de ele. multumesc :(

  24. Mie mi-a iesit crema varza. Am fiert exact cum ai spus tu, dar cand am pus untul, pentru ca eu am folosit unt, mi s-a grisat ingrozitor. Am mai facut creme dar asta a iesit foarte aiurea. Cred ca e prea putina faina la un litru de lapte. Eu stiu o crema, dar are 5 linguri de faina, la jum de litru de lapte si are si oua. Cred ca ar trebui sa inlocuiesti cele 7 linguri cu 10 linguri de faina si numai 300 de grame de zahar. Ceva nu e bine in reteta asta pentru k nu sunt singura careia nu i-a iesit crema. Inca tot ma mir cum tie ti-a iesit asa de faina crema.
    Sper k nu te-am sup cu comentariul meu. In schimb e buna prajitura. Am pus crema asa grisata cum a iesit de alta data voi incerca mai multe linguri de faina.

    • Carolina Romania Mozilla Firefox Windows says:

      Roxy, te asigur ca nu e nimic in neregula cu aceasta reteta. Daca o respecti intocmai, nu ai cum sa ratezi. Eu m-am abatut folosind unt in loc de margarina si tot a iesit ok! Daca vi se pare grea crema, odata am facut o budinca de vanilie (cum scrie pe plic) si apoi dupa ce s-a racit am amestecat-o cu spuma de unt cu zahar. Pana la urma si aceasta crema este tot o “budinca”, pe care o faceau bunicile noastre mai demult, atata doar ca nu aveau praf de budinca si se chinuiau cu bain-marie cu crema de lapte ;)

Speak Your Mind

*

twenty + 11 =

=P~ <:-P ;;) :wink: :oops: :cry: :X :P :D :-bd :-? :) :(