Prăjitură Ricoco cu ricotta, mascarpone și ciocolată

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

De curand, am descoperit o prajiturica extraordinara. Reteta este foarte simplu de facut; prajitura are un gust divin. Are o textura fina, pur si simplu mananci si nu te mai poti opri.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Ingrediente:
Prajitura Ricoco
Pentru compozitia 1:
250g ricotta
150g mascarpone
60g zahar tos
1 plic de zahar vanilinat
2 oua
120g smantana
70g faina

Pentru compozitia 2:
300g ciocolata cu lapte (va recomand sa folositi ciocolata Milka cu lapte)
200g unt
6 oua
200g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
150g faina
¼ lingurita sare

Mod de preparare:
Incepem prepararea compozitiei 1 punem intr-un castronel branza mascarpone, adaugam ricotta, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale, smantana, faina si incepem sa mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Dupa ce am terminat de pregatit compozitia 1, incepem compozitia 2.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata rupta in patratele si le topim pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit, le tragem de pe foc si lasam compozitia obtinuta sa se raceasca. Pentru a grabi procesul de racire, puteti pune craticioara in chiuveta, dati drumul la apa rece si o lasati si fundul in apa, amestecand din cand in cand, fara a intra apa in compozitie.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Punem faina intr-un bol, adaugam ¼ lingurita sare si amestecam.
Prajitura Ricoco
Intr-un castron, punem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetuil de zahar vanilinat si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma (5 minute).
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
In spuma rezultata adaugam ciocolata si untul topite in prealabil si lasate la racit.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Mixam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina, in ploaie si amestecam, usor, cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Dupa ce avem pregatite ambele compozitii, tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in tava compozitia 2 (cea maro).
Prajitura Ricoco
Peste compozitia 2, turnam compozitia 1.
Prajitura Ricoco
Iar cu un cutitas putem sa incepem sa ne “jucam” prin compozitie (fara a ajunge cu varful cutitului pana in fundul tavii), formand diferite vartejuri la suprafata. Introducem tava cu prajiturica in cuptorul preincalzit si o lasam la foc mic spre mediu, aproximativ 40-45 minute.
Prajitura Ricoco
Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in patratele sau dupa placul inimii si se serveste. Este divina alaturi de o cafeluta.
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco
Prajitura Ricoco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la compozitii prajituri, prajituri cu ciocolata