Ingrediente:
Pentru aluat:
300g faina
300g branza dulce de vaci sau ricotta
300g unt rece
Un praf de sare
Pentru uns deasupra:
60g pasta de tomate
1 lingurita oregano
2 linguri ulei
Parmesan
Mod de preparare:
Eu am folosit branza dulce de vaci pentru ca nu am avut ricotta prin casa, insa puteti folosi si ricotta. Puneti branza dulce sau ricotta la scurs.
Pregatiti intr-un bol parmesanul.
Untul, care trebuie sa fie rece, din frigider, il taiati cubulete.
Intr-un bol puneti 60g pasta de tomate, adaugati peste o lingurita de oregano uscat si 2 linguri de ulei de masline, dupa care amestecati totul pana se omogenizeaza.
Punem ingredientele pentru aluat in bolul unui robot de bucatarie (vom folosi lamele pentru taiat legume) in ordinea urmatoare: faina, sarea, untul taiat cubulete si branzica dulce de vaci (puteti folosi ricotta in locul branzicii).
Inchidem bolul robotului cu capacul si mixam aproximativ 2 minute. La inceput compozitia va devenii sfaramicioasa dupa care va devenii aluat.
Aluatul rezultat il impachetam intr-o folie alimentara sub forma unei bile compacte si il dam la frigider pentru 3 ore.
Dupa 3 ore, scoatem aluatul din frigider, indepartam folia alimentara si il asezam pe o suprafata infainata in prealabil si presaram putina faina si deasupra bilei de aluat.
Aplicam bilei de aluat cateva lovituri cu facaletul pentru a se intinde putin, dupa care intindem aluatul cu facaletul intr-o foaie de 8 mm grosime (atentie, nu trebuie sa intindeti foaia mai subtire de 8 mm pentru ca aluatul nu va mai creste la fel de bine in cuptor).
Dupa ce am intins foaia de aluat, taiem cu o forma rotunda cerculete ( eu am folosit un cerc cu diametru de 6cm).
Cerculetele de aluat, le punem intr-o tava tapetata in prealabil cu foaie de copt.
Ungem suprafata fiecarei pizzette cu sosul de rosii pregatit in prealabil.
Deasupra presaram peste fiecare pizzetta putin parmesan (atentie sa nu incarcati prea mult pizzetta pentru ca nu v-a mai creste la fel de frumos).
Pizzettele obtinute, le punem la copt in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180 grade, pentru 15 – 20 minute, atentie san u le ardeti, eu am patit-o cu o tava :))
Dupa ce s-au copt sunt gata de servit, bestiale, se despart in foite, foarte bune atat calde cat si reci. Se pastreaza de minune 3-4 zile intr-o punguta de plastic (daca mai ajung pana atunci). Un aperitiv rapid pentru atunci cand avem musafiri.