Ostropel de pui cu cartofi pireu

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ostropel de pui cu cartofi pireu
Ostropel de pui cu cartofi pireu
Ingrediente:

Pentru ostropel:
12 aripioare de pui
3 cepe
3 ardei
4 rosii
5 catei de usturoi
Sare, piper, vegeta dupa gust
Ulei

Pentru pireu:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare dupa gust

Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt, se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Intre timp taiem ardeii cubulete, cand ceapa s-a calit si a devenit sticloasa, adaugam ardeiul si mai lasam la calit inca 2 minute.

Adaugam peste ceapa si ardei aripiorele, condimentam totul cu sare, piper si vegeta, amestecam si lasam totul la foc mic 20 minute.

Intre timp decojem rosiile. Intr-o cratita punem apa, o dam in clocot si apoi introducem rosile. Le scoatem cand vedem ca incep sa se decojeasca usor si le tocam marunt. Adaugam rosiile peste aripioarele de pui aflate pe foc de 20 minute si mai lasam totul pe foc aproximativ 25 minute pana cand incepe sa scada.

Cand ostropelul este gata, adaugam usturoiul pisat si facut mujdei si mai lasam 1 minut pe foc.

Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.

Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza, pana se formeaza un pireu.
Ostropel de pui cu cartofi pireu
Ostropel de pui cu cartofi pireu
Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Ostropel de pui cu cartofi pireu (Format PDF)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed