Ingrediente:
800g kiwi
400g zahar tos
4 linguri zeama de lamaie
1 felie de lamaie
Mod de preparare:
Curatat kiwi de coaja.
Taiem kiwi in sferturi, daca fructele sunt mai mari le taiem in sase feliute.
Turnam peste kiwi zaharul tos si zeama de lamaie.
Amestecam usor, fara sa zdrobim fructele si adaugam si felia de lamaie.
Lasam la odihnit pana ce zaharul se topeste si in combinatie cu fructele lasa suc.
Punem fructele impreuna cu sucul lasat intr-o cratita antiaderenta si lasam la fiert, la foc mic, pana ce scade din suc. Amestecam usor, din cand in cand, fara a zdrobii fructele.
Dupa ce au fiert indeajuns, turnam feliutele de kiwi impreuna cu siropul lasat, in borcanele spalate si sterilizate, in prealabil.
Inchidem borcanelele bine, cu capacelele si le intoarcem cu fundul in sus si le lasam asa timp de 5 minute, dupa care le lasam la racit sub un prosopel.
Acest desert se serveste cu un iaurţel (asa cum l-am servit eu), sau se poate servi si alaturi de pancake-uri, de orez cu lapte sau gris sau alaturi de orice altceva ne face placere.