Jumări

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Jumari
Jumari
Ingrediene:
Jumari
3 kg slanina proaspata de porc
100ml apa
Sare

Mod de preparare:
Luam slaninuta si o taiem cubulete (marimea cubuletelor de slanina este aceeasi cu marimea carnitei pe care o taiati pentru tocanite). In cazul in care aveti slaninuta cu soric, scoateti soricul de pe slaninuta, inainte de a taia slanina cubulete.
Jumari
Jumari
Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).
Jumari
Adaugam peste slaninuta,100 ml apa si acoperim cu un capac.
Jumari
Lasam la inabusit 5 minute, dupa care luam capacul si lasam slaninuta la prajit.
Jumari
Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Jumari
Eu le-am prajit aproximativ 40 de minute, insa timpul de prajire este relativ pentru ca depinde de cantitatea de slaninuta pe care o folositi, de felul slaninutei si de dorinta fiecaruia ca jumarile sa fie mai prajite sau mai moi. In principiu se gusta si se scot atunci cand considerati ca sunt pe placul vostru.
Jumari
Dupa ce sunt prajite scoatem jumerile cu o spumiera intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
Jumari
Jumari
Dupa ce jumarile s-au scurs, le punem intr-un castron si presaram peste ele un praf de sare.
Jumari
Jumarile sunt gata de servit, sunt extraordinare ca aperitiv, alaturi de ceapa, rosii, branza. Jumarile le mai putem folosi si la pagacele, minunatele pogacele cu jumari.
Grasimea lichida, lasata de jumari se strecoara bine si se pune intr-un borcan la solidificat. Se foloseste la prajeli, la pregatirea aluaturilor fragede precum si la orice alte retete care necesita grasime. Untura poate inlocuii excelent uleiul, desi nu este chiar atat de sanatos sa folosim la gatit untura in cantitati mari.
Drept vorbind si jumarile sunt foarte calorice dar odata pe an, mai cu seama in preajma Craciunului, putem face o exceptie.
Jumari
Jumari
Jumari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la preparare jumari, slanina pentu jumari