Rețeta de fursecuri mai poate fi găsită și cu denumirea de „biscuiți Ovis Molis”, pe alte site-uri.
Ingrediente:
300g faina
180g unt
100g zahar pudra
3 galbenusuri crude
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare
Gem de caise pentru umplut
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Punem intr-un castron zaharul pudra si untul, care este de preferat sa fie la temperature camerei, si il frecam spuma, ori cu mixerul, ori cu o spatula
Intr-un alt castron, punem faina, adaugam galbenusul, praful de copt si untul frecat cu zaharul pudra.
Mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 minute, scoatem coca din frigider si formam bilute (iasa aproximativ 25 bilute). Punem bilutele direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce formam bilutele, cu coada unei furculite (sau cu orice alta usensila care are capatul rotunjit) formam gaurele in mijlocul fiecarei bilute.
Folosindu-ne de o lingurita, umplem fiecare gaura a fursecurilor cu gem de caise, dupa care introducem tava cu fursecuri in cuptorul preincalzit. Lasam la copt timp de 10-15 minute, la foc moderat.
Dupa ce s-au copt fursecurile, le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra.
Dupa pudrare, cu o pensula inmuiata in gemul de caise, inlaturam zaharul praf de pe bulinele de dulceata din mijlocul fursecurilor. Este o reteta delicioasa de fursecuri, precum am spui, mai putandu-se gasi si sub denumirea de biscuiti.
2 comentarii. Leave new
Ce inseamna foc moderat? La cate grade se coc? Cu convectie, foc sus-jos, etc/
Pentru a intelege mai exact ce inseamna „foc mic, potrivit” etc., sau „120 grade… 200 grade”, prezint mai jos descifrarea lor:
Foc foarte mic – 120 grade
Foc mic – 150 grade
Foc potrivit – 180 grade
Foc iute – 200 grade
Foc mare – 230 grade