Fursecuri Ovis Molis – Biscuiți cu gem de caise Ovis Molis

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Rețeta de fursecuri mai poate fi găsită și cu denumirea de „biscuiți Ovis Molis”, pe alte site-uri.
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Ingrediente:
Fursecuri Ovis Molis
300g faina
180g unt
100g zahar pudra
3 galbenusuri crude
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare
Gem de caise pentru umplut
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Punem intr-un castron zaharul pudra si untul, care este de preferat sa fie la temperature camerei, si il frecam spuma, ori cu mixerul, ori cu o spatula
Fursecuri Ovis Molis
Intr-un alt castron, punem faina, adaugam galbenusul, praful de copt si untul frecat cu zaharul pudra.
Fursecuri Ovis Molis
Mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute.
Fursecuri Ovis Molis
Dupa 30 minute, scoatem coca din frigider si formam bilute (iasa aproximativ 25 bilute). Punem bilutele direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Fursecuri Ovis Molis
Dupa ce formam bilutele, cu coada unei furculite (sau cu orice alta usensila care are capatul rotunjit) formam gaurele in mijlocul fiecarei bilute.
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Folosindu-ne de o lingurita, umplem fiecare gaura a fursecurilor cu gem de caise, dupa care introducem tava cu fursecuri in cuptorul preincalzit. Lasam la copt timp de 10-15 minute, la foc moderat.
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Dupa ce s-au copt fursecurile, le lasam la racit.
Fursecuri Ovis Molis
Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra.
Fursecuri Ovis Molis
Dupa pudrare, cu o pensula inmuiata in gemul de caise, inlaturam zaharul praf de pe bulinele de dulceata din mijlocul fursecurilor. Este o reteta delicioasa de fursecuri, precum am spui, mai putandu-se gasi si sub denumirea de biscuiti.
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis
Fursecuri Ovis Molis

2 comentarii. Leave new

  • Ce inseamna foc moderat? La cate grade se coc? Cu convectie, foc sus-jos, etc/

    Răspunde
    • Pentru a intelege mai exact ce inseamna „foc mic, potrivit” etc., sau „120 grade… 200 grade”, prezint mai jos descifrarea lor:

      Foc foarte mic – 120 grade
      Foc mic – 150 grade
      Foc potrivit – 180 grade
      Foc iute – 200 grade
      Foc mare – 230 grade

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la fursecuri, ovis molis