Ingrediente:
1kg 250g carne de miel
1 ceapa
150g telina
1 pastranac de marime medie
3 morcovi medii
50g orez
1 lingurita vegeta
Sare, dupa gust
3l si jumatate apa
Crengute de leustean verde
Mod de preparare:
Curatam ceapa si zarzavaturile si le spalam.
Taiem ceapa marunt si zarzavaturile cubulete.
Spalam crengutele de leustean verde si il tocam marunt.
Alegem si spalam orezul.
Spalam carnea de miel.
Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).
Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.
Punem aproximativ 3l si jumatate apa intr-o oala (daca in timpul fierberii scade foarte mult, mai putem complecta cu apa). Punem oala pe foc, adaugam carnita de miel oparita in prealabil si condimentam cu sare dupa gust.
Adaugam in oala ceapa si zarzavaturile, 1 lingurira de vegeta (cine nu doreste sa adauge vegeta, poate sa o excluda) si lasam la fiert.
Lasam ciorba sa fiarba pana carnea este moale (timpul de fierbere difera in functie de miel), iar cu 25 minute inainte de a fi gata ciorbita, adaugam orezul, pe care il alegem si il spalam, in prealabil.
Cand ciorba a fiert suficient, o stingem si adaugam leusteanul taiat foarte marunt.