Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Ingrediente:
1kg fasole boabe pestrita
1,200kg ciolan afumat
1 cutie de rosii in bulion
5 cepe mari
6 catei usturoi mari
3 morcovi
150g telina
3 frunze dafin
Sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei
Ulei

Mod de preparare:
Fasolea se pune, cu o seara inainte, in apa rece, cat sa o acopere bine.

Intr-o oala de 4 litri punem ciolanul, punem apa – cat sa acopere bine ciolanul, sare si vegeta si lasam la fiert aproximativ 1 ora ½ – 2 ore. Poate diferi timpul de fierbere de la caz la caz, oricum putem sa-l incercam cu furculita sau ne mai putem da seama ca este fiert cand incepe sa se desfaca usor de pe os sau poate fi chiar gustat inainte de a-l stinge.

Luam o oala de 6l o umplem cu 4l apa rece, punem fasolea, punem sare, piper si vegeta dupa gust, adaugam frunzele de dafin si o lasam la fiert pentru 2 ore.

Dupa 40 minute de fierbere, schimbam apa la fasole. Punem fasolea intr-un strecurator, pastram si frunzele de dafin, o trecem pe sub un jet fiernbinte de apa si o punem din nou la fiert intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte.

Intre timp, spalam morcovii si telina, ii taiem cubulete si ii punem peste fasole la fiert.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa devine sticlosa, adaugam boiaua dulce de ardei, o mai lasam 2 minute la calit si apoi o punem la scurs intr-un strecurator pentru a elimina surplusul de ulei, dupa care o adaugam in oal cu fasole.

Cateii de usturoi ii tocam marunt ii punem deasemenea intr-o tigaie cu ulei pentru a se cali putin apoi adaugam peste rosiile in bulion si amestecam lasand sa fiarba impreuna 3-5 minute. Adaugam compozitia rezultata in oala cu fasole si lasam totul la fiert.

Intre timp verificam ciolanul daca s-a fiert. In timpul fierberii peste ciolan mai trebuie adaugata apa pentru ca scade la fierbere. Cand ciolanul s-a fiert il scoatem pe o farfurie il taiem feliute sau cum ne place si il adaugam in oala peste fasole mai lasam totul la fiert inca 5 minute si apoi putem lua ciorba de pe foc.

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat o putem servi fierbinte langa o ceapa sau un ardei iute.
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat (Format PDF)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la retete ciorbe