Cartofi franțuzești cu brânză și cașcaval

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Ingrediente:
Cartofi frantuzesti
1kg si 200g cartofi
500g branza feta
7 oua fierte
400g cascaval
Magarina pentru uns tava

Pentru sos:
2 oua crude
100g faina
150ml lapte
350g smantana
Sare dupa gust
2 linguri cu varf de margarina

Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert inr-o oala cu apa si sare. Ii lasam la fiert 25-30 minute, pana se inmoaie.
Cartofi frantuzesti
Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs si racit intr-un strecurator.
Cartofi frantuzesti
Dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Intr-o cratita cu apa si sare punem ouale la fiert. Le lasam sa fiarba 8-10 minute.
Cartofi frantuzesti
Dupa ce ouale sunt fierte, le curatam de coaja si le feliem, ori cu dispozitivul special de feliat oua ori cu un cutit.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Cartofi frantuzesti
Branza o dam pe razatoarea mica.
Cartofi frantuzesti
Intr-o cratita punem la topit 2 linguri cu varf de margarina. Cand s-a topit margarina adaugam faina si amestecam intr-una pana ce faina se rumeneste putin. Adaugam apoi laptele si amestecam energic. Pentru a iesi un sos fin si fara cocoloase, putem mixa sosul cu blenderul vertical.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Adaugam smantana si condimentam cu sare dupa gust.
Cartofi frantuzesti
Adaugam 2 oua si amestecam pana la omogenizare.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, incepem sa montam reteta.
Ungem un vas termorezistent cu margarina.
Cartofi frantuzesti
Punem un strat de rondele de cartofi, urmeaza un strat de felii de oua, presaram peste oua branza data pe razatoare si apoi cascaval dat pe razatoare. Deasupra turnam cu polonicul din sosul preparat mai sus, astfel incat sa acopere toata suprafata – atentie, impartim sosul astfel incat sa ne mai ajunga pentru unca doua straturi.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Urmeaza din nou un strat de rondele de cartofi, unul de feliute de oua, presaram branza, cascaval si sos.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Urmeaza cel de al treilea strat de rondele de cartofi, apoi presaram branza, cascaval si tot sosul care a mai ramas.
Cartofi frantuzesti
Introducem cartofii la cuptor pentru 25-30 minute, pana prind o crusta rumenie.
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la branza, cascaval, sos pentru cartofi