Brioche spiralate cu nucă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Ingrediente:
Brioche spiralate cu nuca
Pentru aluat:
500g faina
140ml apa calduta
2 plicule drojdie uscata
100g margarina sau unt
100g zahar tos
Un praf de sare
2 oua

Pentru umplutura:
10 linguri nuca macinata
30ml lapte
150-200g zahar
Aceste cantitati pentru umplutura pot varia, dupa cum va place, cu mai multa nuca sau mai putina, mai dulce sau nu. Deasemenea, putem inlocui nuca cu alte umpluturi: gemuri, nutella sau altceva.

Pentru uns:
1 ou
50ml lapte

Zahar pudra pentru pudrat.

Mod de preparare:
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile, zaharul tos, margarina, drojdia, faina si sare si am lasat aluatul la framantat si dospit 1ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator:
Intr-un castron punem 150g faina (din cantitatea de faina necesara), 1 pliculet de drojdie uscata si 90 ml apa (din cantitatea de apa necesara). Framantam din aceste ingrediente o maia pe care o punem la dospit pentru 20 minute intr-un loc caldut.
Dupa ce maiaua a dospit, intr-un castron mai mare adaugam restul de ingrediente necesare pentru aluat, punem maiaua in mijloc si incepem sa framantam bine aluatul. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Intre timp, intr-un castron punem nuca macinata, zaharul tos si amestecam pana la omogenizare.
Brioche spiralate cu nuca
Dupa ce aluatul a dospit frumos, turnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si intindem o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Presaram deasupra foii de aluat, nuca marinata si amestecata cu zahar si lapte si impartim foaia in 12 patratele/dreptungiuri.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Luam fiecare dreptunghi/patratel in parte si il rulam.
Brioche spiralate cu nuca
Incepem sa-l intindem pana ce atinge o lungime de aroximativ 60 cm.
Brioche spiralate cu nuca
Dupa care il taiem in doua, astfel incat sa obtinem 2 rulouri de aproximativ 30 cm. Luam fiecare rulou in parte si incepem sa-l incolacim, astfel incat – la sfarsit – sa rezulte o spirala ca o cochilie de melc.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Dupa ceam rulat, punem briosa spiralata rezultata intr-o tava speciala de brioche, pe care am tapetat-o in prealabil cu hartiute speciale. Lasam briochele la dospit timp de o ora.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Intre timp, intr-un castron, spargem un ou, adaugam 50 ml lapte si amestecam foarte bine pana la omogenizare.
Brioche spiralate cu nuca
Dupa o ora, ungem briochele cu amestecul din ou si lapte si le punem in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.
Brioche spiralate cu nuca
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam pe un gratar la racorit si apoi le pudram cu zahar pudra.
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca
Brioche spiralate cu nuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la gem, nutella, umplutura nuca